Amazon вече предлагат и широка гама от интересни жилищни пространства. Те са направили фонд в Alexa, за да осигурят „200 милиона долара капитал, за да стимулират иновациите в областта на технологиите“. И почти 7 милиона долара от този фонд ще отидат при  Plant Prefab, южна Калифорния, която изгражда устойчиви сглобяеми къщи.

Изглежда, че скоро ще можете да кликнете и да изберете собствен дом, който ще ви бъде доставен до „вратата“ от Amazon.

Според Пол Бернард, директор на фонда Alexa, „сега има повече от 20 000 интелигентни домашни устройства, съвместими с Alexa, от 3 500 различни марки“, заяви той. „Ние сме развълнувани да подкрепим Plant Prefab, тъй като те правят устойчиви, свързани домове по-достъпни за клиентите и разработчиците,“ каза той за сглобяемите жилища на Amazon.

Plant Prefab е специализирана в изграждането на модерни „зелени домове“, проектирани за градска среда. Построяването на жилище във фабрика с използване на нови технологии и автоматизация може да спести половината от времето за изграждане на традиционна къща. И времето е равно на пари: техните сглобяеми къщи използват по-качествени материали и са завършвани за по-малко време и разходи.

Домът може да бъде поръчан онлайн чрез селекция от стандартни етажни планове или индивидуален дизайн. И според Plant Prefab, домът се доставя “90% завършен и се инсталира за един ден”. Според основателя на Plant Prefab, Стив Глен, „В големите градове като Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско, както и в области като Силициевата долина, отнема твърде много време, за да се построи дом .”

Бъдещите сглобяеми Amazon  домове ще решат това главоболие. Ето какви готови домове са налични в момента през Plant Prefab:

Yves Behar 1

Размер: 58 кв.м.

Състои се: една спалня и една баня

C6.2

Размер: 102 кв.м.

Състои се от: 2 спални и 2 бани

Kieran Timberlake KT1.5

Размер: 150 кв.м.

Състои се от: 2 спални и 2 бани

Ray Kappe 1.1

Размер: 288 кв.м.

Състои се от: 5 спални и 3 бани

Източник: Freshome.com

Всички статии