Как да подредим картини на стената?

Също като рисуването, окачването на картини на стената изисква известно съобразяване с цветова гама, пространство и пропорции. Както всеки интериорен дизайнер знае, начинът, по който окачвате картините на стената е от особено значение за обстановката и усещането в дома.

Не е необходимо картините да са скъпи, даже не е нужно изобщо да са рисувани – това могат да бъдат снимки на близки, списания в рамка, плакати, табелки и т.н. Всичко може да изглежда добре на стената ви, стига да се съобразите с няколко основни принципа за подредба и окачване. Предлагаме ви няколко безценни съвета от известния организатор на изложби Julia Toffolo.

  1. Не закачвайте произведения на изкуството твърде високо на стената, което е доста често срещана грешка. Идеалната височина за окачване, ако отдолу няма мебели, е около 155 до 160 см. от пода.
  2. Закачайте картините като се съобразявате с техните пропорции и баланс на цветовете. Например, ако искате да поставите картина над камината, не оставяйте твърде много място под нея, освен ако не смятате да го запълните по друг начин, с часовник, примерно.
  3. Ако следвате определена шарка и искате всичко да си пасва, започнете подредбата от пода първо.
  4. Окачвайте картини от на две точки, не само на една. Така не само е по-безопасно, но ще спре евентуално накланяне и разместване на рамката с времето.
  5. Недейте да се водите по ъглите на тавана и стаите, за да прецените колко правилно сте закачили картината. Често самата конструкция на дома не е правилна. Може да използвате нивелир или линия, но най-добре се доверете на окото си.

А ето и няколко идейни предложения за прекрасни стени, изпълнени с картини.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във FacebookInstagram и Twitter, за да не пропуснете нищо интересно от ПРИМЕА недвижими имоти.

Източник

Всички статии