5 ВАЖНИ СТЪПКИ, КОГАТО ПАЗАРУВАМЕ МЕБЕЛИ

За повечето от нас покупките за интериора на дома ни са скъпи, а и очакванията са да ни служат вярно с години, да изглеждат добре, да са здрави и т.н. Затова, когато влизаме в мебелния магазин трябва да сме напълно сигурни какво искаме и какво търсим. Но въпросът е: Как може да сме абсолютно сигурни? Този въпрос неминуемо минава през главата ни разглеждайки големия асортимент, който магазините за мебели притежават. Тук идваме на помощ ние с няколко бързи съвета, към които да се придържате при взимането на важното решение.

Организирайте желанията си

Какво означава това? В този те В мечтите ви нещата могат да изглеждат по един начин, но в реалността да се окаже нещо съвсем друго. Затова е много важно да сглобите пъзела и да свалите розовите очила. Има много инструменти, които да ви помогнат да планирате своя интериор. най-лесният начин е да си създадете визуална дъска. В най-грубия смисъл на думата можете да си направите колаж, за да видите отделните парчета мебели как пасват заедно. Има и онлайн сайтове или програми, които също ви позволяват да направите това, но там може би ще ви отнеме повече време, докато свикнете с програмата или сайта и как се манипулират нещата в тях.

Първо направете големите покупки

Когато се опитвате да се придържате към бюджет, има едно основно правило: да дадете приоритет на големите си покупки. В света на интериорния дизайн това означава да сте сигурни, че разполагате с необходимите мебели, преди да купите аксесоари. По този начин знаете, че стаята ще е функционална, дори ако ви отнема малко повече време, за да я довършите както ви се иска. Ако имате нужда от помощ преди да започнете, препоръчваме да направите два списъка. Първият трябва да включва всички неща, които искате за стаята. След това от този списък направете друг, който включвасамо най-важните неща и ги подредете по приоритетност. Включете и цените за всяка мебел в списъка си с най-важните неща. Това ще ви помогне да си изясните до къде ще стигне бюджетът ви и ще ви позволи да видите от какво бихте могли да спестите.

Използвайте „търсачките“, за да откриете намаления

Онези от вас, които са на много строг бюджет, не трябва да се притесняват от използването на втора ръка мебели. С малко усърдие е възможно да намерите страхотни мебели, които се нуждаят от един лак или претапициране и стават като нови. Не само това, а и ще имате уникална мебел, която никой друг не притежава. Ако не това, то в „търсачките“ ще намерите големи намаления, промоции или някой малък мебелен магазин, който предлага точно това, което търсите и то на по-ниска цена.

Мерете два пъти, режете веднъж

Всеки, който някога е сбъркал с мебел, може да ви каже колко е важно да се вземат правилните мерки, както у дома, така и в магазина. направете си даже чертеж или снимка на телефона с нанесените мерки, така че да е винаги под ръка, когато и да ви потрябва. В мебелния магазин направете същото – измерете и снимайте желаната мебел. След това, когато се приберете у дома, работете по оформлението си. Използвайте парчета връв, нарязани на тези измервания, за да покриете пространството, което всеки нов елемент ще заема в стаята. Това ще ви помогне да получите по-добро усещане за това как всичките ви мебели ще се поберат заедно, както и пространството за минаване, което ще имате след като новите мебели са на мястото си.

Цветът е много важен

Цветът може да се окаже най-трудната част. Настройките на монитора ви могат да направят нюанса да изглежда много по-различен от този в реалния живот. Дори ако купувате в магазина, осветлението може да промени начина, по който изглежда цвят. Имайки предвид това, направете всичко възможно, за да сте сигурни, че оттенъкът отговаря на онова, което сте си представяли, преди да извършите покупката. Най-добре е да поискате мостри. Много търговци на мебели и подови настилки предлагат парчета мостри, които можете да заемете, за да сте сигурни, че цветът ще се вписва добре в останалата част от вашия дизайн. Ако това не е опция, прочетете онлайн ревютата на продукта.

Източник: freshhome.com

Всички статии