Цвят на Pantone за 2022г.

Pantone официално обяви техния нюанс за 2022 г. , създаден специално, за да отбележат случая. Приветствайки PANTONE Very Peri в семейството, марката го описва като „динамичен зеленикаво син оттенък с оживяващ виолетово-червен оттенък“.

Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute, сподели, че  със създаването на нов цвят за първи път в историята на тяхната образователна програма, Pantone отразява глобалните иновации и трансформация, които се случват . Обществото припознава цветовете като форма на комуникация и свързване, начин за изразяване и въздействие на идеи и емоции, затова сложността на този нов червен виолетов син оттенък подчертава обширните възможности, които стоят пред тях.

Според Pantone, Very Peri идва в опит да ни помогне да прегърнем този променен пейзаж от възможности, отваряйки ни към нова визия, докато пренаписваме живота си. Яркият и весел избор съчетава синьо и червено, насочвайки ни към безгрижна увереност и дръзко любопитство, които съживяват нашия творчески дух.

Но Very Peri няма да процъфтява само в реалния свят. В съобщението си в Instagram Pantone отбелязва, че Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и физическия ни и дигитален живот се сливат по нови начини.

Насочвайки се към разширяване на дигиталния дизайн, марката отбелязва, че Very Peri е знак за отваряне на вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове. Илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

През последните 23 години група от експерти по цветовете в Pantone Color Institute изучава глобалните цветови тенденции и влияния, разглеждайки всичко от развлекателната индустрия, през изкуството до модата, както и дестинации за пътуване, нови технологии и социално- икономически условия. Винаги въоръжен с изненада, миналата година екипът избра два нюанса за 2021 г.: Illuminating  и Ultimate Gray, които описаха като „позитивност, подкрепена от силата на духа“. Не е изненада, че Pantone гледа към Very Peri, за да „постави бъдещето напред в нова светлина“.

Също така не можем да не забележим, че Very Peri се съчетава особено добре с всички нюанси на зеленото, избран от други марки като цвят на 2022 г. Виртуално или не, у дома или онлайн... независимо от това как го използвате, със сигурност ще видим някакво въздействие от Very Peri през 2022 г.

 

Всички статии