Проектът Raffles City Chongqing в китайски град Чунцин, се нарича инженерно чудо. Състои се от 8 кули и гигантски мост, който ги свързва и прилича на „хоризонтален небостъргач“.

„Небесният мост“ е с дължина 350 метра и се намира на надморска височина от 250 метра. След отварянето си той ще включва най-високата платформа за наблюдение в Западен Китай, градини, плувен басейн с невероятна гледка към и няколко ресторанта. През нощта небесният мост ще се превърне в гигантски лъч, който ще пронизва небето със светлинно шоу. В момента строителството е почти завършено, но има още работа по вътрешната декорация.

Raffles City ще отвори за посетители през 2019 година. Неговият дизайн е вдъхновен от традиционните китайски ветроходни кораби като почит към миналото на Чунцин като търговски град. Амбициозната сграда се намира в центъра на югозападния китайски град.

Според дизайнерите на проекта, след шест години на строителство, използвайки най-съвременните инженерни технологии Raffles City Chongqing ще бъде представен като уникална архитектурна форма, наподобяваща мощно платно. Като цяло комплексът ще включва и търговски център, жилищни апартамента, луксозен хотел и офис пространство.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter, за да не пропуснете нищо интересно от ПРИМЕА недвижими имоти.

Всички статии