Когато мислите за фън шуй, какво ви идва на ум? За много хора първото нещо е разместване на мебели, добавянето на огледала или може би изборът на цветове на стени. Това са част от аспектите на фън шуй, но има много други слоеве към тази практика. Фън шуй наистина е начин за разбиране и взаимодействие с пространствата около нас и ни дава много инструменти и рамки за това.

В основата си фън шуй е живот в хармония с естествения свят. Когато преместим легло на по-подходящо място или изберем цвят на стената въз основа на петте елемента, ние създаваме по-хармоничен и подкрепящ поток от Чи или енергия за хората, живеещи в този дом. Внасянето на символика от природата, като растения и животни, е друг начин, по който можем да направим това.

Орхидеите са прекрасен пример за растение, което добавя красота към вашето пространство и е богато на символика. Прочетете, за да научите повече за значението на орхидеите и как да работите с тях във фън шуй на вашия дом.

 

Орхидеите са красиви растения с хиляди разновидности. Някои са деликатни и малки, растат в плодородна почва, други са големи и смели, вкопчени в кората на тропическо дърво. От векове орхидеите са били символи на красота и изящество в много култури.

Не е трудно да се разбере защо орхидеята е израз на красота и съвършенство, техните цветове винаги са толкова изящни. Обикновено се възприемат като идеалното цвете заради техния разнообразен и елегантен цъфтеж, а Конфуций казва, че е символ на перфектния човек. Орхидеята е свързана с любовта и партньорството, може да символизира и плодородие, поради формите на цветето (женско) и луковицата (мъжко).

Орхидеите олицетворяват търпение. Отглеждането и култивирането на орхидеи може да бъде предизвикателство и изискват много грижи. Отнема доста време, докато орхидеята цъфне. След като се разпъпят, цветовете издържат дълго време и са символ на дълголетие и силна, дълготрайна Чи.

Орхидеята във вашия дом

В спалнята

Ако търсите мил и галантен партньор, поставете розова или лилава орхидея на нощното си шкафче. Като алтернатива можете да я ползвате в зоната за взаимоотношения във вашата спалня, наречена Кун. Тази област е свързана с любовта и партньорствата и често я активираме, когато някой иска да започне нова романтична връзка. Зоната за взаимоотношения на вашата спалня обикновено е далечния ляв ъгъл, когато застанете на вратата на стаята си с лице навътре.

До входната врата

За да повдигнете добрата енергия в дома си, можете също да поставите красива орхидея до входната врата, която ще се вижда, когато влезете. Изберете орхидея в цвят, който ви прави щастливи.

За приятел

Подарете орхидея на приятел. Този подарък символизира и празнува дълготрайното приятелство.

Култивирайте търпение и доброта.

Грижата за орхидея също може да ви помогне да развиете вашето търпение. Цъфтежът на орхидеите продължава много седмици, но след като вече не цъфтят, много хора изхвърлят растението. Грижата за орхидеята през този по-малко красив етап е възможност да проявите търпение и доброта. С правилната грижа и търпение ще цъфти отново.

Символични фън шуй цветове на орхидеите

Изборът на орхидея в конкретен цвят е начин да добавите още един детайл, когато работите с този символ в дома си. Ето няколко цвята, които можете да видите в орхидеите и какво означават.

Лилавото е най-благоприятният цвят на орхидеята.

Розовото е символ на любовта и грижата за себе си.

Бялото се счита за по-малко благоприятен цвят за орхидея във фън шуй. Все пак можете да се насладите на красотата на бялата орхидея в дома си.

Жълтото представлява стабилност и сила.

Всички статии