Хубаво е, когато за страната ни се говори не само като за най-бедната и корумпирана в Европа, но и с нещо хубаво. А още по-хубаво е, че случаите, в които България попада в хубави класации, зачестяват.

Този път New York Post включиха Пловдив в своята класация за "Тhe best places to visit in 2019" ("Най-хубавите места, които да посетите през 2019") и това е приятно за отбелязване, защото миналата седмица градът намери и място в предаване на CNN Travel. Пловдив е описан като една от Европейските столици на културата през 2019 година.

„Живописният Пловдив е вторият по големина град в България и в историята му е останал отпечатък от управлението на почти всяка империя от древността – от персите до римляните и турците. Сега ще празнува своята година в светлината на прожекторите с около 500 фестивала, изложби, представления, шоу програми и други събития не само в града, но и в целия Южен централен регион на България“, пише New York Post.

Знаете, през 2019 Пловдив ще се преобрази в център на културни събития с богата програма. И въпреки, че съвсем не липсват скандали и проблеми, очакваме откриващият уикенд (11-13 януари) с огромно нетърпение! Защото, за разлика от света, ние сме на една крачка от едно от най-желаните за посещаване места...

Всички статии